Wednesday, September 26, 2007

2000 puana Cennete gitme oyunu..

Monopoly.. Güzel oyundur. Topluca vakit geçirmek için en güzel oyun. Amaaa bizim birkaç uyanık, bunu çocuk oyunu haline getirmiş. Adı ne bilmiyorum. Zaten bilmesem de olur.
Ama mantık felaket... 2000 puan topla Cennete git. Hemen şimdi şurada iki rekat namaz kıl. Hemen bunu yap, şunu yap.. Çocuklara puan alarak cennete gidecekleri fikri ne kadar yanlış..

Din böyle mi öğretilir? Sevaplar, tutulan oruçlar, kılınan namazlar bonus mudur? İyi insan olmak bunlarla mı ölçülür. Bunları yapmayan, yapamayan insanlar cehennemlik midir?

Puanla cennete gitmek, ortaçağ din adamlarının sattığı anahtarlarla bir değil midir?

Kaybeden, 2000 puan alamayan çocuklar cehenneme mi gidecek?

Çocukların aklına neden böyle şeyler sokuyorsunuz? Çok küçükken neden kurban kestiğimizi sorduğumda "Eğer koyun kesmezsek, ailenin erkek evladını kesmek zorunda kalırdık." cevabını aldığım zaman erkek kardeşimi o vaziyette düşünmüştüm. Halimi anlayın artık.

Yapmayın böyle şeyler. Ya da yapana yardımcı olmayın Almayın böyle oyunları. Çocukların, top koştuması, ip atlaması gerek. Sokaklarda ağzı yüzü pislenene kadar oynaması gerek. Sosyal olması gerek. Kendi sapkın fikirlerinizi paraya çevirmek için çocukları kullanmayın.

No comments:

Post a Comment