Monday, May 17, 2010

bir agile marketin' örneği :)

Hepimiz dün akşam ki Fenerbahçe ve şampiyonluk hikayelerini biliyoruz. :) Sabah ofiste de oldukça güldük, eğlendik.
Ama sabah bir konu oldu ki, çok hoşuma gitti.

Ankara Kızılay'da elinde bisürü Fenerbahçe bayrağı olan bir seyyar satıcı düşünün, bir anda aslında Fener'in şampiyon olmadığını öğreniyor. Düşünsenize, bir sürü bayrak, satamayacaksınız, o kesin.. Siz n'apardınız?
Şimdi kös kös dönmüştür tabii ki dediğinizi duyar gibiyim. Ama hiç de öyle yapmamış. Ticari zekası tavan yapmış bir arkadaş bu kişi. Bir bakıyor metro çıkışında deliler gibi kalabalık bir taraftar grubu var, Ankaragüçlüler... Bizim bayrakçı nasıl satıyor bayraklarını, biliyor musunuz?

- Al Abi yakarsın!

Bayrak yakmak doğrudur, yanlıştır, orası değil benim konum. Ben problemin bu kadar hızlı çözülmesine hayran kaldım..


Friday, May 7, 2010

İşte Umaykut Online Yeni Fragmanı!!!

Umaykut Online Yeni Fragmanı from Umaykut Online on Vimeo.

Thursday, May 6, 2010

Umaykut Online yeni fragmanı yarın yayında!!


Yakın zaman önce Céidot Oyun Stüdyolarında işe başladım. Aslında hiçbir zaman bir oyun firmasında çalışacağımı düşünmezdim, çünkü bir oyun delisiyim ve böyle bir işte çalışmayı çok isterdim ama "dünya"nın bu çok sevdiğim şeyden para kazanmama izin vermeyeceğini düşünürdüm. Ama öyle değilmiş. "Dünya" bana karşı çok da gıcık değilmiş!

Céidot Oyun Stüdyoları, işlerini ciddi ciddi yapan ama eğlenerek, severek yapan insanlarla dolu bir oyun firması.. Yani gerçekten oyun firması.. Öyle bi tane flash bilen alalım, facebook oyunu yazalım şeklinde yaklaşmıyorlar olaya. Facebook Zynga'ya 180milyon dolar hibe etti, belki biz de ucundan sebepleniriz şeklinde de yaklaşmıyorlar. Gerçekten oyun yapmak istedikleri için bu işin içindeler ve gerçekten de çok çalışıyorlar. Gözümle gördüm. :)

Oyunlarımız arasında en bilineni Umaykut, tabii ki şimdilik! Daha çok ses getirecek bir oyun var üzerinde çalıştığımız ama sürprizi bozacak değilim.

Umaykut, 300bin kullanıcıyı yakalamış, ama her geçen gün yeni insanlar katılıyor bu güruha.. Her babayiğidin harcı değil, bu kadar kullanıcıyı kazanmak.

Yarın yeni fragmanımız burada olacak. Bekleyin ;)

RTS seviyorsan: