Thursday, September 11, 2008

Desperate Websites..

Bugün iş arkadaşlarımla tam da bir projenin kaba hatlarını bitirdiğimizi kutladığımız yemekteyken, birden bir telefon geldi ve izlesene.com'un kapatıldığını söyledi karşı taraf.
Gökhan - izlesene.com proje lideri- tabii bir hışımla "noluyo ya!!" diye heyecan yaptı, hepimiz masada öylece kaldık ağzımız açık.
izlesene.com, vidivodo.com ve imeem.com kapatıldı. Sayfada öylece mahkeme kararı ile kapatılmıştır yazıyor, ne altında ne de üstünde, kim kapamış, hangi mahkeme kararı ile kapatılmış gibi bilgiler olmadan. Beyaz üstüne kırmızı yazı... ... ...
Türkiye'de tasarlanmış/yazılmış global projemiz olmadığından yakınan bazı bürokratik tipler herhalde bu lokal komedyayı görmüyorlar ya da görmezden geliyorlar.

Yazının başlığı bu nedenle "Desperate Websites.." Türkiye' deki basiretsiz sisteme güzel işler çıkaran kişiler/kuruluşlar cezalandırılıyor. Ne yaparsan yap, ne kadar güzel yaparsan yap birileri rahatsız olacak, birileri silecek, birileri yakacak, birileri kapatacak. Bazı beyinler alıyorlar bi kağıt bi kalem, bakıyorlar bi tane bilgisayardan dünyaya, kendilerini rahatsız eden herşeyi silecekler ya, ağızları sulana sulana "işlerini yapıyorlar"!!!.